Blog over de USA, 2006

Werk en Onderzoek aan de Universiteit van Illinois USA

Jazz in Chicago

Namiddag Vrijdag 6 October

Bill(huisgenoot), Frans(landgenoot) en ik verzamelen bij Willy thuis. We kunnen zijn Dodge “Van” lenen om naar Chicago te rijden. Het rijden en de afstanden ben ik zo langzamerhand wel gewend. Met ondergaande zon rijden we richting Chicago. De maisvelden zijn inmiddels bijna allemaal geoogst.

In de avond komen we bij de ouders van Bill aan. Bill zijn vader is Leeuwarder. Het gezelschap begint aardig Hollands te worden. We vervolgen onze reis in de richting van downtown Chicago. Het is donker en langzaam verdwijnen we in de skyline van de stad.

greenmill.jpg

inside the Green Mill

Broadway, we parkeren de auto en lopen naar de Green Mill. De Green Mill is een jazz club en was in de roaring 20’s in handen van de maffia. Al Capone was een vaste gast. We gaan de club binnen, 12 dollar armer en een verzoek ons mond te houden rijker.

Op het kleine podium staat het Dave Liebman quartet. In de zaal een gevarieerd publiek, doodstil en met een leeftijd tussen 21 en 80. Het quartet is ongelovelijk goed, en de sfeer in de jazzclub werkelijk geweldig. Na een aantal nummer doet de artist zijn aankondiging:”this is a tune I did back in the 70’s when I used to play with Miles. I asked what’s the name, for Dave, Miles said.” Bij de naam Miles denk ik aan Miles Davis en inderdaad heeft Liebman een aantal records gemaakt met Miles Davis samen.

liebman.jpg

Dave Liebman
De ervaring in de Green Mill staat op nummer 1 in de niet educatie ervaringen die ik hier heb!

Zaterdag 7 October

We rijden terug naar de stad in de ochtend. We brengen een bezoek aan de sears tower. Het hoogste gebouw in de verenigde staten. Een toeristische plek in chicago maar als je de foto’s ziet is wel te begrijpen waarom het populair is.

DSC01215_m.jpg

Uitzicht op Lake Michagan
DSC01221_m.jpg

440 meter boven de straten, 60 seconden in de lift

In de middag naar het Art Institute van Chicago. Een museum van werels klasse. http://www.artic.edu/aic/exhibitions/story/

Hieronde 2 afbeeldingen van dingen die me erg aanspraken.

nighthawks.jpg

Nighthawks, 1942 Edwar Hopper

8.jpg

Philip-Lorca Dicorcia hartford 1980
DSC01233_m.jpg

In het park
DSC01242_m.jpg

In het park tussen de wolkenkrabbers

DSC01247_m.jpg

Buckingham Fountain
Na een wandeling door het Millenium park rijden we weer riching Bloomington Normal.
We eindigen een paar geweldige dagen bij Willy aan de keukentafel.

Comments are closed.