Blog over de USA, 2006

Werk en Onderzoek aan de Universiteit van Illinois USA

Volleyball en Sailing

Ook ontspanning binnen de universiteit

In één van mn eerder berichten heb ik het er al eens over gehad. Sport is hier groot, populair en valt onder het beheer van de Universiteit. De sportclubs heten hier allemaal Redbirds(naar de rode cardinal bird).
redbird.gif cardinal1.jpg

Reggie de mascotte De cardinal bird zoals gespot
Elke universiteit heeft diverse sporteams zoals basketball, football, baseball volleyball en soccer. Ik heb vrijdag een kijkje genomen bij de volleyballgame in de Redbird arena. Prachtige station en geweldige sfeer. Veel studenten en daarnaast wat families. Bij iedere punt gemaakt zegt het publiek “point Illinois State, woo!”. Ook zijn er 25 leden van de marching band aanwezig om wat stijdliederen te spelen. Daarnaast niet te vergeten de danceline en cheerleaders. Een groot verschil met Nederland als ik me bedenk dat de studentenvolleybalclub in leeuwarden in zware tijden verkeerd.

DSC01154_m.jpg

@ Illinois State University, Home of the redbirds!! pkaah

De Hobiecat

Op 40 mile van Bloomington-Normal ligt lake Clinton, het koelwatermeer van een kerncentrale. En daarom 5 graden warmer dan normaal. Het is een meer van 2500hectare, groot genoeg om op te zeilen. Ik ga mee met een professor die een hobiecat bezit. Een catamaran van 16 feet. Mijn hollandse kennis van boten komt van pas bij een paar reparaties aan de boot. Er komt een flinke wind van de prairies af en de catamaran vliegt werkelijk over het meer! Ik heb op heel wat boten gezeild maar dit is werkelijk waar een kick! Bij de haven zijn studenten actief aan het zeilen en lesgeven. Allemaal boten van een universiteit.

DSC01159_m.jpg

Tegen de avond gaan we naar een camping en zetten we een paar tenten op. Bij een groot kampvuur maken we smores(marshmellows met chocola op een cracker). Vanuit de tent hoor je hier en daar wat turkeys en coyote’s. Ik geef geen licht, dat valt weer mee.

DSC01163_m.jpg

Comments

  1. October 5th, 2006 | 11:07 pm

    Hoi Sanne,

    Zo te lezen hoef je je niet te vervelen daar… ;-) Mocht dit toch een keer het geval zijn, dan ben je, zoals gezegd, van harte welkom hier in Sudbury. (t is nog geen 13 uur rijden, goed te doen toch?! ;-) )

    groetjes en veel plezier nog,
    Rianne