Blog over de USA, 2006

Werk en Onderzoek aan de Universiteit van Illinois USA

Weekend

Band day, Halloween, family weekend, Journey, Rocky horror, allemaal typisch amerikaanse bezigheden waar ik de afgelopen 2 weekenden bij aanwezig was. Hieronder een korte indruk.

Illinois invitational band day - Oct 21

De Marchingbands zijn groot hier, het is een “big deal”. En dit begint al op de highschools. Op zaterdagochtend 7.00 hoor ik de omroeper van Hancock Stadium, de aankondiging van de eerste Marching Band. Ik lig nog in bed maar ben nu wel wakker.

Eerst wat ontbijt en een bezoekje aan mn kantoor. Pas tegen 3 uur ga ik samen met Bill naar het stadion om de marching bands te zien. Hoe later in de middag hoe hoger de kwaliteit van de marching bands. We zien ongeveer 10 marching bands voorbij komen. De middag eindigd met een optreden van de ISU marching band. Een spectaculaire show met als thema de roaring 20’s. Een show met veel Jazz. We verlaten het stadion rond 7 uur waarna er nog finales zijn tot ongeveer 10 uur. Voor de winnaars is het van 7 am tot 10pm, een lange dag.

DSC01355_m.jpg

DSC01361_m.jpg

Pre-Halloween party - Oct 27

Vrijdag avond bij de familie Hunter, pre halloween party. Willy als schaap, Rebecca als Heks. Willy’s favoriete feestdag. Professors, studenten en vrienden. Een erg gezellig avond.

DSC01377_m.jpg

Piers, Rona en buurjongen van de Hunter’s Alex

Rocky horror picture show - Oct 27

Een film uit de jaren 70. Het wordt als musical op veel universiteiten gespeeld En vaak met de film op de achtergrond. Het publiek wordt uitgerust met attributen(om geluid te maken of om te gooien). Een bizarre musical maar gewelig om mee te maken.

200px-The_Rocky_Horror_Picture_Show.jpg

De laatste football game - Oct 28

Dit maal geen tailgating(zie vorige posts) maar een bezoek aan een BBQ restaurant. Famous Dave’s, in Bloomington. Spare ribs voor lunch is ook weer eens wat anders. Bill is goed op de hoogte van de eetgelegenheden.

Om 1 uur naar het stadion. Stervens koud, en veel wind dus na de eerste helft zijn we maar naar huis gegaan om warm te worden.

DSC01387_m.jpg

Big red marching machine 

Journey, Deff Leppard - Oct 28

Studentenkortingen, daar zijn ze hier erg goed in. In het ijshockeystadion van Bloomington treden Journey en Def Leppard op. We kunnen kaartje krijgen voor 20 dollar ipv 60 dollar. Erg gunstig.

Voor het concert een biertje bij the Illinois Brewing Company, een pub boven de brouwerij. Eindelijk een lekker biertje, voor het eerst sinds 3 maanden(op wat import Harp na).

De muziek van Journey was geweldig, wel zijn de amerikanen wat stijf, allemaal zitplaatsen. Gelukkig stonden de meeste mensen en ik had een plaats op 25 meter van het poduim(en ik kan echt over iedereen heenkijken). Def Leppard gaf een goeie show, veel vuur. Prachtig om al die ouwe knarren op het poduim bezig te zien. Super artiesten.

Journey122.jpg

Journey

Frat party @ midnight - Oct 28/29

Na de show in Bloomington in de bus terug naar Normal. Een wandeling langs de spoorlijn en ik was weer terug bij het appartement. Daar trof ik een halloweenparty aan, allemaal onbekende voor mij, maar vrienden van Bill. Klaar om door te gaan naar het huis van de muziek fraternity(studentenvereniging). Een huis afgeladen met mensen, echt te vol. Maar gelukkig was het redelijk te doen buiten op de “porch”.

Wat opvallend was aan de dag. Overdag veel studenten met hun ouders, omdat het familie weekend was. Dames keurig gekleed, netter dan normaal. En met netter dan normaal bedoel ik geen swetpants. S’avonds compenseren ze dit door er idioot schaars gekleed bij te lopen en zich als volkomen idioot te gedragen. ” “Law on comservation of sluttyness.” Elke keer als er een politieauto aankomt duiken er een aantal studenten weg. Underage drinkers en bang om gebust te worden. Als je leraar wilt worden en op je 20ste een biertje drink loop je risco door een aantekening geen leraar te kunnen worden.

lawrence.jpg

Lawrence als stereotype bierdrinkende Amerikaan 

Er zijn simpelweg 2 redenen waardoor een feestje eindigt, keg dry(vat bier leeg) of gebust door de cops(politie inval). Ons feestje stond droog, die van de buren werd door de politie uitgeruimd. Overal rennende dronken amerikanen. No biggy voor de folks, just business as usual…

Comments

  1. Wouter
    October 31st, 2006 | 1:45 pm

    Sanne,

    Weer even bijgelezen. Ik zie uit naar het bekijken van alle foto’s. We spreken snel. Groetn